Qui som?
Som el referent del nostre sector davant les administracions, els empresaris hostalers i la societat en general. Defensem els interessos dels nostres associats i oferim serveis especialitzats i de qualitat.
Reconeguts dins i fora de Catalunya com referents en la innovació, recerca i oferiment de solucions, serveis i les eines més avantguardistes per als nostres associats i el sector en general.
Valors
Ètica
Independència
Transparència
Integració
Qualitat, innovació, professionalitat, eficàcia i eficiència
Junta Directiva
- President: Josep Castellarnau
- Vicepresident allotjaments: Jaume Mora
- Vicepresident restauració: Antoni Márquez
- Tresorera: Natalia Rubio
- Presidenta de l’Associació de Càmpings: Cel Feliu
- President del Grèmi d’Ostalaria dera Val d’Aran: Carlos Sigüenza
- President de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell: Alfons Peguera
- Secretari General: Ramon Solsona
- Vocals: Florido Dolcet, Santi Salvador, Gerard Balasch, Enric Millà, Víctor Colomé
Equip













Història i Compromís
Els empresaris que integren HOSTALERIA DE LLEIDA creuen en la seva força i en la importància de l’associacionisme. Així s’ha demostrat al llarg d’aquests 50 anys d’existència, el 10 d’octubre de 1978 es constitueix la Federació.
En el decurs d’aquest periode, l’equip que ha treballat per a la defensa dels interessos d’aquest àmbit empresarial ha hagut de superar molts obstacles i hi ha invertit temps i estima en benefici del sector. Precisament, el fet que la Federació estigui integrada majoritàriament per empresaris petits i mitjans ha fet que les persones que han estat sempre al capdavant coneguessin de primera mà les necessitats, preocupacions i reptes de tots i cadascun dells associats.
El treball realitzat durant aquest temps ha donat el seus fruïts. D’una banda, s’ha treballat per aglutinar en el si de la Federació d’Hostaleria tots els serveis que l’associat pot necessitar pel bon funcionament del seu negoci en matèria laboral, fiscal, jurídica, administrativa i de RRHH així com de comunicació i promoció. HOSTALERIA DE LLEIDA ofereix des del inici de la relació amb els seus associats soluciones des del seu mateix naixement i durant tota la seva trajectòria. HOSTALERIA DE LLEIDA e converteix en el seu soci estratègic.
D’una altra, s’ha guanyat credibilitat i reconeixement per part d’altres institucions públiques i privades i/o administracions. Actualment, la Federació d’Hostaleria està representada en un gran nombre d’entitats pertanyents als àmbits empresarial i turístic locals, catalans i de la resta de l’Estat.
Finalment, la HOSTALERIA DE LLEIDA ha dut a terme una gran tasca de promoció de l’hostaleria de cara a la ciutadania creant, participant i promovent tot un seguit d’iniciatives que ara com ara són prou conegudes pel públic. El Concurs de Joves Cuiners Àngel Moncusí, Porcpassió, Anem de Tapes, Tasta la fresca i les que s’organitzen amb motiu de la Festa Major de Lleida.
L’aposta per les noves tecnologies, amb un ampli ventall de serveis i webs propis, han completat la imatge innovadora i dinàmica d’una Federació d’Hostaleria que és punt de referència a nivell estatal.
Codi deontològic
Aquest Codi Deontològic és una declaració de principis amb els punts bàsics de conducta ètica que els hostalers han de tenir en compte a l’hora de l’exercici diari de la seva tasca professional. Es tracta d’un instrument d’autoregulació promogut per HOSTALERIA DE LLEIDA i lliurement acceptat pels professionals del nostre sector. El Codi expressa la voluntat i el compromís del sector de defensar la professionalitat d’un sector cabdal que s’ha fet un espai propi en la nostra societat.
Àmbit intern
L’empresari d’hostaleria mantindrà actualitzats els seus coneixements professionals i de gestió d’empresa. Facilitarà el marc adequat perquè els treballadors mantinguin actualitzats els seus coneixements professionals sectorials.
Compliment de normatives
L’empresari d’hostaleria es compromet a complir les normatives que afectin el nostre col.lectiu. Aquest compromís no exclou que no es pugui expressar la seva disconformitat amb la normativa actual o noves propostes així com la seva activitat per promoure els canvis més escaients.
Competència deslleial
L’empresari d’hostaleria desenvoluparà l’activitat per la qual el faculta l’actual Llicència ambiental o l’antiga Llicència municipal d’activitat. En el cas que no es correspongui l’activitat real amb la quual figura a la Llicència, es compromet a adequar la llicència administrativa a la real.
Implementar polítiques de recursos humans
Un dels problemes més importants que té el nostre sector és fidelitzar professionals que vulguin treballar amb nosaltres.
Entre tots hem de fer del nostre un sector atractiu perquè hi hagi persones que apostin per invertir el seu futur professional al nostre sector. Perquè això succeeixi, hem de comprometre’ns a implementar polítiques de recursos humans a les nostres empreses, que aportin sostenibilitat social, qualitat de vida, igualtat i respecte a les persones.
Relació amb proveïdors
L’empresari d’ hostaleria considerarà als proveïdors com a col.laboradors de l’empresa i li exigirà bona qualitat de servei i productes lliurant-li el pressupost dels productes o serveis abans de la prestació del servei. L’empresari d’ hostaleria es compromet a respectar les condicions de la intermediació comercial.
Respectar acords col.lectius
L’empresari d’ Hostaleria respectarà els acords ferms que s’adoptin als diferents òrgans associatius sectorials.
Manteniment i higiene
Garantir la seguretat alimentària, la higiene i el manteniment d’instal.lacions i climatitzacions.
Millora contínua
L’empresari afavorirà un marc de millora contínua i innovació a la seva empresa, per garantir la sostenibilitat empresarial.
Àmbit client
L’empresari d’ hostaleria ha d’assumir la responsabilitat dels serveis que presta davant el seu client. Per garantir en termes econòmics aquesta responsabilitat procurarà els mitjans necessaris a tal efecte en funció de la dimensió del negoci i l’activitat.
Publicitat dels serveis
L’empresari d’hostaleria procurarà redactar la publicitat del seu negoci sense crear falses expectatives.
Publicació preus, serveis i pressupostos
L’empresari d’Hostaleria exposarà públicament els preus dels serveis o productes més comuns. Així mateix, pressupostarà els serveis no relacionats i que aquests estiguin consensuats amb el client abans de prestar-se el servei.
Preservar l’intimitat del client
L’empresari d’Hostaleria es compromet a preservar l’intimitat del client.
Afavorir el seguiment d’una vida sana
L’Empresari d’hostaleria es compromet a disposar d’una oferta gastronòmica que permeti seguir les pautes d’una vida sana.
Dret a renunciar a prestar el servei
L’empresari d’ Hostaleria renunciarà a prestar aquells serveis que contravinguin el present codi ètic o que puguin suposar un detriment en la qualitat del servei que habitualment presta.
Àmbit social
L’empresari d’hostaleria establirà mesures de millora en la gestió del medi ambient. Concretament, d’estalvi d’aigua i energètic, de gestió de residus i d’emissió de sorolls i fums.
Responsabilitat social
L’empresari d’Hostaleria serà sensible a les propostes de col.laboració amb entitats sense ànim de lucre que dinamitzin activitats no relacionades amb l’activitat empresarial i que promoguin l’acció social com són els col.lectius desfavorits, activitats culturals i esportives…
Respecte als veïns
La nostra activitat està catalogada com a molesta i insalubre. A més de complir la normativa, hem de procurar provocar les mínimes molèsties, tant de la mateixa activitat, com preveure les que puguin provocar els nostres clients
Accessibilitat
L’empresari d’ Hostaleria procurarà habilitar el seu establiment de manera que sigui accessible a les persones amb mobilitat reduïda.
Participació actes sectorials
L’empresari d’ Hostaleria participarà, en la mesura de les seves possibilitats, en els actes que s’organitzen des del col•lectiu empresarial.
Igualtat d’oportunitats
L’empresari d’hostaleria tindrà en compte els criteris d’igualtat, no discriminarà en la línia de millorar la qualitat de vida.
Consum i producció sostenible
L’empresari garantirà modalitats de consum i producció sostenible. Reducció del malbaratament alimentari, promoure l’economia circular, productes de proximitat, etc…